Dragon Trek

In 2019 voor jongens en/of meisjes van 12 tot en met 16 jaar oud
EN voor deelnemende teams aan de drakenbootraces!!

Schrijf je in als Team van minimaal 6 personen!

.

Dragon Trek

De drakenbootsport is een spectaculaire watersport die haar oorsprong in Azië heeft. In de dertien meter lange boot zitten twee teams van zes peddelaars tegenover elkaar waarbij de koers wordt bepaald door de stuurman. De drakenboten zijn traditioneel met drakenkop- en staart uitgevoerd. Naast de explosieve start is de mate van synchroniciteit van de peddelaars van groot belang om het verschil maken tussen winnen en verliezen. Het gezamenlijk op het gelijktijdige tijdstip de maximale kracht op het peddelblad zetten geeft het meest optimale resultaat. Een echte teamsport.

De Dragon Trek wedstrijden beginnen om 13.00u.

Inschrijven wordt mogelijk via de button onderaan deze pagina.

 

TEAM SAMENSTELLING: een team bestaat uit 6 peddelaars in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 16 jaar oud. Er is een stuurman van de organisatie aan boord en zijn aanwijzingen dienen te worden opgevolgd.

BEDOELING: twee teams van 6 personen zitten tegenover elkaar in dezelfde drakenboot. Op het startsignaal beginnen de twee teams zo hard mogelijk tegen elkaar in te varen. Het lijkt dus op een soort touwtrekken, maar dan precies andersom. Als het “ijkpunt” op de boot van jouw Team over de middenlijn gaat hebben jullie gewonnen!!

WEDSTRIJDSCHEMA: zodra alle inschrijvingen zijn verwerkt, zal de organisatie zo snel als mogelijk een wedstrijdschema opstellen. Uiteraard zijn er Bekers te winnen voor de eerste, tweede en derde prijs van de competitie!!

ENTHOUSIAST? Vertel ook je familie en vrienden in Woubrugge over dit sportieve onderdeel van de Open Dag Waterrecreatie: DRAGON TREK!! Het aantal mogelijke inschrijvingen is helaas beperkt en inschrijvingen accepteren we op volgorde van binnenkomst.

 

Inschrijven voor Dragontrek: